tirsdag den 13. maj 2014

Pallemøbler

Internettet bugner med billeder af kreative pallemøbler som folk selv har lavet. Jeg synes egentlig at størstedelen af dem jeg har set, ikke ligefrem er flotte. Nu har jeg ganske mange engangspaller på mit arbejde og derfor har jeg længe overvejet om jeg skulle kaste mig ud i et eller andet palleprojekt, men det gode spørgsmål er lige hvad? Jeg har siddet og leget med Pintrest igen og fundet masse billeder af pallehavemøbler. Nu vil jeg lige sove på hvad projektet skal blive...lige nu hælder jeg mest til planteskjulere til de grimme selvvandingskasser i drivhuset, eller et plantebord.

 Follow Mille's board Pallem\'f8bler on Pinterest.}

søndag den 11. maj 2014

Drivhus inspiration

Jeg går jo og drømmer om et fantastisk drivhus, men det er budgettet ikke til i øjeblikket. Så må man jo bare drømme i stedet for! Jeg har nu samlet en flok flotte drivhus billeder til inspiration. Se collagen her.

Follow Mille's board Drivhuse on Pinterest.

tirsdag den 6. maj 2014

Primadonna asparges

Jeg har de sidste 6 år haft asparges på et lille stykke jord i min køkkenhave. Det er ikke fordi de giver volsomt meget i afgrøde, men når man har ventet tre år på at kunne plukke den første asparges, ja så sætter man utroligt megen pris på de få asparges som dukker op her i det sene forår.

Og hvad gør man så når man måske kun kan høste 6-7 asparges af gangen? Jo her er en super simpel opskrift på hvordan man kan tilberede en så lille portion.


Primadonna Asparges:

Skær aspargesene i 3 cm lange stykker - skær dem skævt.
Kog stykkerne præcis 2½ min nut i spilkogende vand.
Dræn dem og læg dem i en skål.
Tilsæt en god sjat olivenolie, Primadonnaost smuldret i små stykker, en sjat citron saft, salt og peber.

Det hele vendes hurtigt rundt og serveres med det samme.

søndag den 4. maj 2014

Topdressing eksperiment

Jeg har længe gerne villet prøve at lave min egen topdressing til bedene. Alt det hestemøg skal jo bruges til et eller andet. Så i dag har jeg prøvet at lave det første trillebør læs. Jeg havde egentlig troet at opskriften skulle lyde på 1/3 af hestemøg, sand og jord, men det kunne jeg hurtigt se ikke fungerede. Så det endte med at blive 2/5 møg og 2/5 jord (fra en plantesæk) og 1/5 sand. Det er nu spredt i bedene og i rosenkrukkerne. Så ser vi hvordan det virker i løbet af de næste par måneder. næste læs blive dog lavet med lidt grovere sand, for strandsandet viste sig at være for fint. Men alt i alt kostede det ikke meget. En plantesæk til ca. 15 kr., sand til 24 kroner og gratis hestemøg. Der var nok til to trillebør fulde.



Hestemøg, sand og plantesæk

Nu er det jo ikke kun for syns skyld at jeg forsøger mig med topdressing i bedene. Når man har haft sine bede i nogle år bliver overfladen nemt hård og ukrudtet begynder at etablere sig, også selv om man hakker og luger. Topdressing skulle have flere fordele. Kvælstoffet fra hestepærerne skulle kvæle det ukrudt som har etableret sig og ny ukrudt skulle have svært ved at etablere sig. Samtidig gøder det stauderne og forbedre jorden. MEN det kan også svide de eksisterende planter og det er nok det jeg er mest spændt på. Måske skal jeg have justeret hestemøg mængden, men nu må vi se.

Det hele blandes og hestemøg findeles/hakkes

 
Spredt ud mellem stauderne i bedet
 
Og som top-op i krukkerne