onsdag den 4. april 2012

Det hvide bed - året igennem

Min plan er at jeg vil opdatere dette indlæg hver måned med et nyt billede, så man kan se hvordan beddet udvikler sig året igennem. Mest for at jeg selv kan se hvad der skal tilføres af planter og hvad som virker godt og havd som ikke virker.

Det hvide bed var et af mine projekter sidste år. Det var fra starten af et stort vildnis, med en stensætning som flere steder var faldet sammen. Så sidste sommer og efterår gik jeg igang med at få hele bedet gravet ud, muret stensætningen op igen og påbegynde plantningen af beddet. Et noget større stykke arbejde end jeg havde regnet med.

Det hvide bed er mit (forhåbentlig) første "gennemtænkte" bed, hvor det er meningen at det skal blomstre i hvide og lime farvede toner fra maj til oktober. Beddet ligger i halvskygge under et stort gammelt æbletræ, hvilket har givet lidt udfordringer med at finde de rette planter.

Der mangler stadig en enkelt staude eller to så som en hvid høstanamone. Men de kommer i løbet af foråret, da det er den bedste tid at plante dem. Her de første år, før planterne dækker helt, vil jeg også plante nogle enkelte sommerblomster på de bare pletter.

Først lige to collager af de stauder jeg har plantet.

Ud over alle disse stauder der sat to kasser (200 løg) af Claus Dalbys forårsløg i hvide toner.

Her er beddet 1. april. Alle de løg jeg satte sidste år er kommet op, men blomstrer endnu ikke.


Det hvide bed 1. april


Det hvide bed 1. april
Status pr. 23. april 2012: Jeg har tilføjet nogle få ekstra ting til beddet for at få det fyldt op her de første år. Der er nu også sat 7 Duftlilje løg og 8 Nepal prydløg, 3 knolde Dahlia pompom og 1 knold Dahlia my love og slutteligt 1 knold Dahlia Tsuki Yori No Shisha. Det ender jo med at beddet bliver helt overfyldt.

Nu har jeg været ude med kameraet igen og nu er der 1. maj billeder.
Hvor er der sket meget, forårsløgene står nu i blomst og mange af stauderne er kommet op. Jeg har lige suppleret op med 2 høst anemoner og 6 stk. allium ivory queen.


2 kommentarer:

  1. Det blir da alletiders bed når det rigtigt er vokset til. Det er dejlige planter du har valgt. Glæder mig til at se billeder igen 1.maj :-)
    Du kan også plante månestråle ( kirengeshoma )som er smukt sart gul. Den passer også til halvskygge.

    SvarSlet
  2. Hej Gitte, tusind tak for ideen med månestråle. Det er en plante jeg aldrig er stødt på før, så jeg har fluks googlet den og den er jo helt perfekt og blomstre jo også i efteråret hvor jeg mangler lidt farve. Dejligt med input, nu vil jeg gå på jagt i plantemarkederne efter den

    Mange hilsner Mille

    SvarSlet