Vi har så mange tomater i drivhuset at vi ikke aner hvad vi skal gøre ved dem. Vi har haft i alt 6 forskellige sorter og alle har givet godt.
Jeg har nu forsøgt at tørre tomater og det gik egentlig helt fint. Men der er stadig massevis af tomater i drivhuset, så nu har jeg forsøgt at lave hjemmelavet tomatsauce ud af en del af dem. Og det smager simpelthen fantastisk.
her er opskriften:
- 1,8 kg tomater (en god blanding af alle de sorter vi havde)
- Lidt god olivenolie
- 2 løg snittet i små tern
- 2 fed hvidløg fint snittet
- 2 små chilier (kan undlades hvis man ikke er til stærk mad)
- Tomat koncentrat - en af de store dåser
- et bundt frisk oregano- hakket
- et bundt basilikum - hakket
- salt, peber, lidt sukker
- et par deciliter vand
- Atamon & syltetøjsglas
![]() |
San Marzano, Bøf tomat og chili |
Så fik saucen ellers lov til at passe sig selv i ca. 45 min hvor det stor og simrede. Og da tomaterne var møre fik det hele en tur med stavblenderen indtil saucen var helt jævn.
I mellemtiden havde jeg skoldet glassene med en skefuld atamon og kogende vand. og så blev de ellers fyldt op. Der blev til 6 glas i alt. Jeg brugte en blanding af gamle honning og syltetøjsglas.
Nu står de tildækket med film i køleskabet og de burde holde sig op til ca. 6 måneder. Men det må tiden jo vise...jeg tror der blevet spist inden for de næste par måneder.
Tak for en rigtig god opskrift. Jeg skulle ligeledes have brugt de mange drivhus-tomater, og tomatsovsen her var en succes :)
SvarSletVælter lige nu i tomater fra haven, der ovenikøbet knækker i skindet, så din opskrift er jo helt oplagt. Jeg lavede en god portion i aftes - uden chili, som jeg desværre ikke kan tåle, men smagen var alligevel himmelsk. Har valgt at putte på fryseposer i portionsstørrelse, og vil nu nyde at hente i fryseren, når jeg skal bruge tomatsovsen.
SvarSletTak for input!
Tak for opskriften!
SvarSletJeg studser over holdbarheden.. altså du skruer låget på og så i køleskabet pakket ind i film ? Du må meget gerne skære det helt ud i pap forden mig 🙈😉
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet