fredag den 29. juni 2012

Terrassen & terrassebedet

Sidste år lovede jeg at lægge billeder ind af terrasen når den var færdigmalet. Det fik jeg aldrig gjort. Men, bedre sent end aldrig, har jeg nu fået taget lidt billeder. Dejligt at beddet under terrassen også er begyndt at tage form og dækker for hullet under terrassen





onsdag den 27. juni 2012

Begejstring over farver!

Jeg bliver altid så fascineret af folk der har den der helt specielle evne til at sætte farver sammen. Især dem som hylder tone-in-tone princippet er jeg meget begejstret, for det giver en dejlig ro i en have. Jeg har ikke den naturlige evne til lige at kunne se hvilke planter som kan spille flot sammen, men prøver alligevel at lave mine helt egne kompositioner. Mit bedste værktøj er at finde billeder på nettet og sætte dem samme i powerpoint for at se om farverne fungere sammen. Det giver i det mindste en indikation om det kan komme til at se flot ud.

I dag har jeg været en tur rundt i haven med kameraet for at se hvordan nogle af mine plantesammensætninger er endt ud, og det er jo slet ikke så ringe endda for en glad amatør som mig!
Nedenfor er lige lidt billeder af noget af det som fungere godt sammen i min optik. Alt det der ikke fungere får I ikke lov at se, det vil jeg gå og optimere på her i løbet af efteråret.


Terrassebedet blev plantet til sidste efterår og der er virkelig sket noget - temaet var "pink champagne". Der er nok lige blevet plantet tæt nok, men det må jeg jo bare tynde ud i hen ad vejen:

Galwayroser, lammeøre og sankthansurt fungere ganske godt sammen

Galway rose, mørk astrantia og sølvblad er også en fin kombination


Når Middelhavs alliumen springer ud kommer der flere mørkerødepletter i bedet

I køkkenhaven plantede jeg sidste år nogle Digitalis - mest fordi jeg ikke havde plads til dem andre steder og samtidig ikke anede hvilke farve de ville få. De står nu flot og dækker lidt for de knap så kønne ærtestativerne bagved.

Digitalis, Buksbum og engelsk rose med mørke blade


Digitalis tiltrækker humlebier i stor stil. Man kan lige ane en her.


I den del af haven jeg endnu ikke har gjort noget ved , fandt jeg også nogle fine sammensætninger - tak til den tidligere ejer!


Lyserød Storkenæb sammen med mørkbladet busk (kender ikke navnet på den desværre)


Lyserød Slangeurt
Lyserød Pæon foran Slangeurt

Mit hvide bed er desværre ikke helt faldet ud som jeg forventede, men nu bliver det piftet op med lidt sommerblomster. Denne kombination, som jeg en af dagene planter ud i bedet,  fandt jeg i en Claus Dalby bog og må indrømme at den fungere rigtig fint.


Helichrysum Petiolare sammen med svagt gul petunia.


Inden længe finder de vej til mit hvide bed.
Skulle nogle af jer ligge inde med gode kombinationer fra jeres egen have så send mig endelig et link  til et billede, for man kan jo altid bruge ny inspiration!

søndag den 17. juni 2012

Et nyt bud på brugen af rabarber

Jeg kæmper stadig med at få brugt mine rabarber. Jeg har idag fundet lidt ny inspiration i et Isabellas blad. Mit autonome gen dukkede dog op til overfladen og opskriften er bestemt ikke blevet fulgt, så her kommer min personlige variant af "Rabarber i butterdej".

Rabarber i butterdej
Rabarber i butterdej
Rabarber kompot:
200 g rabarber i små stykker
200 g frosne jordbær (de friske er jo desværre ikke i nærheden af at være klar i haven endnu, så det er blevet til nogle fra sidste års høst, frisk plukket fra fryseren.
25 g rørsukker
1 dl vand

Alt koges i ca. 10 min. Sies for at få væden fra.

1 rulle butterdej, optøet.
ca. 120g marcipan
10 makroner
lidt mælk og sukker
Creme fraiche

Skær 6 cirkler ud af butterdejen - brug f.eks. en lille underkop som skabelon.
Læg en skive marcipan på hver af butterdejs cirklerne.
Knus makronerne let og fordel dem på marcipanen




Læg en stor spiseskefuld kompot ovenpå.
Fold kanten op over fyldet, ved at lave "læg" langs kanten. Husk at presse folderne godt sammen, ellers går de op når kagerne bages.

Nu med kopot på toppen

Kanten foldes som læg

Pensles med mælk og drysses med lidt sukker (gerne perlesukker hvis man har det).
Bages ved 200g i ca  . 17 minutter.

Serveres lune med creme fraiche.

Slut resultatet



God appetit!

fredag den 15. juni 2012

Terrassehygge

Så er der dømt terrassehygge i weekenden - hvis altså vejret vil. Her den anden dag så jeg pludselig en fin sort daybed stå i baglokalet til en af vores butikker i shoppingcentret. Den havde en brækket sprosse, men så ellers fin ud. Jeg tog selvfølgelig fat i butikchefen og forhørte mig om hun ikke ville sælge den til mig og det ville hun gerne. Min mand har nu fixet den med en ny sprosse og den er flyttet ind på vores terrasse og hygger i et hjørne.




Her vil jeg sidde med en god bog og en kop te i weekenden. Drømme om en varm sommer og bare slappe af. Tror måske jeg vil forsøge at finde et  par søde lanterne i zink for at fuldende hyggen.