onsdag den 27. juni 2012

Begejstring over farver!

Jeg bliver altid så fascineret af folk der har den der helt specielle evne til at sætte farver sammen. Især dem som hylder tone-in-tone princippet er jeg meget begejstret, for det giver en dejlig ro i en have. Jeg har ikke den naturlige evne til lige at kunne se hvilke planter som kan spille flot sammen, men prøver alligevel at lave mine helt egne kompositioner. Mit bedste værktøj er at finde billeder på nettet og sætte dem samme i powerpoint for at se om farverne fungere sammen. Det giver i det mindste en indikation om det kan komme til at se flot ud.

I dag har jeg været en tur rundt i haven med kameraet for at se hvordan nogle af mine plantesammensætninger er endt ud, og det er jo slet ikke så ringe endda for en glad amatør som mig!
Nedenfor er lige lidt billeder af noget af det som fungere godt sammen i min optik. Alt det der ikke fungere får I ikke lov at se, det vil jeg gå og optimere på her i løbet af efteråret.


Terrassebedet blev plantet til sidste efterår og der er virkelig sket noget - temaet var "pink champagne". Der er nok lige blevet plantet tæt nok, men det må jeg jo bare tynde ud i hen ad vejen:

Galwayroser, lammeøre og sankthansurt fungere ganske godt sammen

Galway rose, mørk astrantia og sølvblad er også en fin kombination


Når Middelhavs alliumen springer ud kommer der flere mørkerødepletter i bedet

I køkkenhaven plantede jeg sidste år nogle Digitalis - mest fordi jeg ikke havde plads til dem andre steder og samtidig ikke anede hvilke farve de ville få. De står nu flot og dækker lidt for de knap så kønne ærtestativerne bagved.

Digitalis, Buksbum og engelsk rose med mørke blade


Digitalis tiltrækker humlebier i stor stil. Man kan lige ane en her.


I den del af haven jeg endnu ikke har gjort noget ved , fandt jeg også nogle fine sammensætninger - tak til den tidligere ejer!


Lyserød Storkenæb sammen med mørkbladet busk (kender ikke navnet på den desværre)


Lyserød Slangeurt
Lyserød Pæon foran Slangeurt

Mit hvide bed er desværre ikke helt faldet ud som jeg forventede, men nu bliver det piftet op med lidt sommerblomster. Denne kombination, som jeg en af dagene planter ud i bedet,  fandt jeg i en Claus Dalby bog og må indrømme at den fungere rigtig fint.


Helichrysum Petiolare sammen med svagt gul petunia.


Inden længe finder de vej til mit hvide bed.
Skulle nogle af jer ligge inde med gode kombinationer fra jeres egen have så send mig endelig et link  til et billede, for man kan jo altid bruge ny inspiration!

3 kommentarer:

 1. Det er en smuk have du har:) og skønne farver Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jeg kan kungive dig ret. Det er du sgu meget god til. Af en 'luset' amatør at være. Ja undskyld mit sømandssprog, ved ikke lige hvor devon fra.
  Jeg har nydt turen i din have. Mer af det, hvis du spørger mig!

  Bedste Aftenhilsner fra
  Marianne med
  Den helbredende have

  SvarSlet
 3. Hej. Smukke billeder.
  Den mørke busk som du ikke kender navnet på er en parykbusk.
  Jeg kender kun det danske navn.
  Hilsen Bente.

  SvarSlet