søndag den 1. juni 2014

Tredobbelt angreb på roserne!


For en uge siden så roserne fantastiske ud, de har faktisk aldrig før set så sunde og struttende ud. Men det er slut nu! For de er under massivt angreb af hele tre slags utøj.  Og det er kommet som lyn fra en klar himmel.
Nu er jeg på ingen måde rosen ekspert, så lidt hjælp ønskes. Hvad er det helt præcist for nogle bæster?. Jeg tror den ene slags er en form for små myrer - men har ikke før hørt at myrer skulle angribe roser? Det andet er med stor sikkerhed lus af en eller anden art. Lus og myrer går helt klart efter knopperne som de nærmest æder. Det trejde ved jeg simpelthen ikke for jeg kan ikke se noget utøj, men bladene på roserne krøller helt sammen.

Myrerne har invaderet rosenknopperne
Lus og myrer i fællesskab


Jeg panikkede fuldstændig fore t par dage siden da jeg opdagede det og gav alle roser en ordentlig omgang indsektsæbe – selv om end jeg bagefter læste på flasken at det primært var til drivhusplanter og de dyr som angriber dem. Men lidt effekt har det dog haft. Myrerne er i alle fald næsten forsvundet, men lusene er der endnu. Så gode råd søges, findes der en mirakel kur eller et husmands fif som I vil dele?


Sammen krøllede blade

Lus?

 

Kampen er gået igang!

3 kommentarer:

 1. æv hvor ærgeligt med den fine rose? Jeg er desværre heller ikke rosenekspert, men håber nogle andre kan give dig et godt svar. Det vist noget med, at myrerne "malker" lusene og nærmest holder dem som husdyr, så jeg tror myrerne går mere efter lusene end roserne. Jeg vil holde øje med, om andre kan byde bedre ind. God kamp :-) Mange hilsner Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 2. Tak Karin, jeg håber virkelig også der er nogen som har et bud.

  SvarSlet
 3. hej Mille
  Prøv at læs her hos "Birgitte på nettet"
  http://birgittepaanettet.blogspot.no/2013/10/matrem-en-fantastisk-urt-og-jeg-skal-i.html
  Matrem er en vild plante og ganske sød at se på lidt som en mini margeritte - bliver lidt høj hos mig, men man kan evt klippe den ned så den agerer bundække rundt om roserne.
  Jeg er i gang med samme forsøg nu med nogen mindre rosenbuske jeg har flyttet til et nyt bed.
  Hilsner fra Berit - Irishaven

  SvarSlet