lørdag den 9. august 2014

Agapanthus.... min pasningsplan.

Jeg har mange favorit blomster, men en af dem som ligger helt i top er nu en gang Agapanthus eller Afrikansk Lilje. De er simpelthen så nemme at få til at gro og blomstre. Jeg synes jeg har mishandlet mine på alle mulige måder og alligevel så blomstrer de troligt hvert eneste år.


 

Her er min pasningsplan for dem:

1) De skal stilles mørkt i kælder eller skur i vinter halvåret. Jeg plejer at sætte mine ind når de begynder at se ynkelige ud, men før den første frost. Frost er et no no for Agapanthus.

2) De må ikke vandes i vinterhalvåret. Nogle siger de skal have lidt vand i vinter halvåret, men det får mine ikke.

3) Fjern alle de gamle blade og stængler når de er kommet ind i efteråret. Jeg plejer at klippe dem helt ned for at undgå sygdomme.

4) I starten af foråret får de en sjat vand. Når de første skud titter frem - så begynd at vande regelmæssigt og sæt dem mere lyst hvis du har mulighed for det. Mine ryger i drivhuset midt på foråret og så begynder jeg virkelig at vande og gøde. Jeg køber normalt langstidsgødning i form af nogle kugler fra Odenia.dk og smider ca. 5 stk i en stor potte. Så skal jeg ikke tænke på gødning resten af sommeren.

5) Når vejret er varmt nok og jeg skal til at så i drivhuset kommer de udenfor.

6) Agapanthus kan godt lide at stå tæt, så rødderne er lidt klemt. Bliver de for store til potten så saves rodklumpen over i mindre stykker. Se mit gamle indlæg omkring Deling af Agapanthus


2 kommentarer:

 1. Hej,
  Hvor er dine Agaphantus flotte. Godt med en plan. Jeg har en lille plante sået i år.
  Så jeg følger med hvordan I opbevarer dem hen over vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne, Held og lykke med din agapanthus! bare husk at frost tager livet af dem og vand om vinteren er en dårlig, så skal du nok få succes med dem. Jeg har besluttet mig for at vores have godt kan klare nogle flere af dem, så jeg skal ud for at købe nogle flere. Det tager jo desværre nogle år før de er rigtig store og flotte.

   Slet