søndag den 27. juli 2014

New zealandske agurker har indtaget drivhuset.

Jeg er nu engang mest vild med blomster, men vi planter nu alligevel troeligt drivhuset til hvert år. Min mand er langsomt ved at overtage den tjans og det har han flair for, for sjældent har det været så frodigt som i år. Sortimentet vi har er ikke så stort, det består af forskellige sorter tomater, og 3 forskellige sorter agurker, vindruer og et par chili planter.

I år har vi dog som noget nyt fået en new zealandsk agurk. En af min mands kollegaer kom med den, og det skulle selvfølgelig prøves.  Den er lille, tyk og helt lys i skralden. Smagen minder dog rigtig meget om en dansk agurk, ydbyttet pr. plante er dog vildt, nok 5-6 gange så mange som de danske agurker, så vi kan slet ikke følge med. Skulle nogen have lyst til at prøve kræfter med en new zealandsk agurk, så send en besked - så tager jeg gerne frø og sender.

New zealandsk agurk


Blomst af new zealandsk agurk
Helt lys skrald med små bløde pigge
De er blevet lidt for store så derfor hullet i midten
masser af små bløde kerner

Tomaterne må vi vente på lidt endnu

Vindruerne er stadig grønne, men en månedstid mere, så er de spiselige.   

3 kommentarer:

 1. Hej Mille
  Jeg har lige opdaget din blog via Haveselskabet og jeg tænker, at det er utroligt, at du har blogget siden 2011 uden at jeg har set din skønne blog :-) Og hvor kan jeg sætte mig ind i dine ord i indledningen - jeg synes også, at jeg har alt for lidt tid, til alt det jeg gerne vil og bruger også haven til at slappe af efter arbejde midt i en karriere. Jeg har meldt mig som fast læser og glæder mig til at følge din blog :-)

  Hovr ser den australske agurk spændende ud - den har jeg aldrig hørt om tidligere. Kræver den mere eller mindre varme end den vi normalt dyrker her i DK? Jeg går ud fra, at du har din i drivhus?  SvarSlet
  Svar
  1. Ups, det var en New Zealansk augurk - det er da i samme omegn ;-)

   Mvh Susanne

   Slet
  2. Velkommen til bloggen Susanne! Ja jeg ved godt bloggen har været lidt hemmelig, men det har egentlig heller ikke været meningen at den skulle have en masse besøgende, det har bare været en form for havedagbog for mig selv. Men det er nu dejligt at der er flere som begynder at følge den.
   Min erfaring med den new zealandske agurk er jo noget begjstret, men den skulle fint kunne trives i det danske klima i et drivhus. Jeg tror selvfølgelig at den har haft det super godt i år pga. det varme vejr, men selv halvt udbytte ville være rigeligt ;-) Vores står i det varmeste hjørne i drivhuset, så den har allerbedst vækst betingelser.

   Mange hilsner Mille

   Slet