mandag den 12. september 2011

Tomat eksperimenter!

En af min mands kollegaer kom sidste forår med tre små tomatplanter til os. Det blev starten på vores tomat eksperimenter.

I år er det blevet til 6 forskellige sorter og alle har givet fantastisk. Så er planen at fortsætte med mindst lige så mange sorter næste år og evt. udvide med en sort eller to mere. Det ender med at jeg skal have et større drivhus.

Da de tre tomatplanter vi fik ikke lige er dem man oftest ser i plantemarkederne, ja så må vi jo høste frø i år så vi kan så dem igen næste år.Drivhuset bugner af grønne tomater
Her er en lille oversigt over de sorter vi har dyrket i år:

"Black from Tula" (sort russer). En russisk sort tomat som stammer fra byen Tula i vest Rusland. Den giver et stort udbytte af 300-350g. tomater. De variere i farven fra støvet brun til mørk sort og de har en unik røget smag.

"Blommetomat Black plum". En sort blommetomat som er hårdfør og meget yderig. Der kommer masser af tomater fra august til oktober. De er søde og velsmagende, blommeformede og er mørkerød/grønbrun ved modenhed. De er meget mørke inden i.

"Bøf tomat - Pantano Romanesco Øko". En meget tidlig sort. Stor grøn/rød tomat fra Rom området. Perfekt til tomatsalat- Skal plukkes mens den stadig er grøn og fast. Giver kun få frø. Er meget kødfuld og fuld af smag.

"Små røde" almindelige sherry tomater. Meget yderig over en lang periode.

"Bøftomat- Vision F1" En tomat hybrid (der bør ikke høstes frø da de nye planter har en tendens til at være svagere end moderplanten) Kan dyrkes både i drivhus og udenfor på læfyldte steder.

"San Marzano II" Italiensk blommetomat sort. Stammer fra byen San Marzano som ligger for foden af vulkanen Vesuv i Italien. Er den absolut bedste sort at bruge til tomatsauce.


Black plum


San Marzano II

En af de kommende dage vil jeg skrive lidt om hvordan vi tage frø fra tomaterne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar