onsdag den 20. august 2014

Hjemmesyltede agurker

På lørdag står den på den årlige familietur med min mors side af familien. Min mors side af familien går meget op i mad, så til det store sammenskudsgilde er der altid konkurrence om at komme med det bedste hjemmelavede indslag.

I år bliver mit indslag hjemmesyltede agurker fra drivhuset.

Her er opskriften på 1 glas syltede agurker

1½ agurk i tynde skiver
1 spsk groft salt

Agurker skiverne placeres i en skål og saltet hældes over og blandes. lad det trække i ca. en time hvorefter den hældes i en sigte og dryppes af.

Lidt for store agurker fra drivhuset

Så trækker de med salt


Lage:
3 dl eddike
4 spsk sukker
20 peberkorn
2 kviste rosmarin - friske
3-4 laurbærblade

Alt til lagen koges sammen nogle minutter og stilles til at afkøle. Når lagen er kold sies den.

Så er lagen kogt sammen

Fid et godt sylteglas frem og skyld glasset og låget med atamon og varmt vand. hæld herfter agurkeskiverne i glasset og hæld lagen over. Luk glasset og sæt på køl. Agurkerne skulle være klare efter en lille uges tid. Velbekomme!

Lige til en hotdog eller til en frikadelle..ummh!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar