søndag den 11. september 2011

Tomatsauce af friske tomater

Vi har så mange tomater i drivhuset at vi ikke aner hvad vi skal gøre ved dem. Vi har haft i alt 6 forskellige sorter og alle har givet godt. 

Jeg har nu forsøgt at tørre tomater og det gik egentlig helt fint. Men der er stadig massevis af tomater i drivhuset, så nu har jeg forsøgt at lave hjemmelavet tomatsauce ud af en del af dem. Og det smager simpelthen fantastisk.

her er opskriften:
  • 1,8 kg tomater (en god blanding af alle de sorter vi havde)
  • Lidt god olivenolie
  • 2 løg snittet i små tern
  • 2 fed hvidløg fint snittet
  • 2 små chilier (kan undlades hvis man ikke er til stærk mad)
  • Tomat koncentrat - en af de store dåser
  • et bundt frisk oregano- hakket
  • et bundt basilikum - hakket
  • salt, peber, lidt sukker
  • et par deciliter vand
  • Atamon & syltetøjsglas
Først blev løg og hvidløg lige stegt et par minutter i olien og herefter blev resten tilsat. Tomaterne skæres i mellem store stykker (med skind). Hvis man har god tid kan man undvære tomat koncentraten og i stedet lade saucen koge ind til det halve - men så bliver der jo også mindre sauce.



San Marzano, Bøf tomat og chili



















Så fik saucen ellers lov til at passe sig selv i ca. 45 min hvor det stor og simrede. Og da tomaterne var møre fik det hele en tur med stavblenderen indtil saucen var helt jævn.

I mellemtiden havde jeg skoldet glassene med en skefuld atamon og kogende vand. og så blev de ellers fyldt op. Der blev til 6 glas i alt. Jeg brugte en blanding af gamle honning og syltetøjsglas.

Nu står de tildækket med film i køleskabet og de burde holde sig op til ca. 6 måneder. Men det må tiden jo vise...jeg tror der blevet spist inden for de næste par måneder.

4 kommentarer:

  1. Tak for en rigtig god opskrift. Jeg skulle ligeledes have brugt de mange drivhus-tomater, og tomatsovsen her var en succes :)

    SvarSlet
  2. Vælter lige nu i tomater fra haven, der ovenikøbet knækker i skindet, så din opskrift er jo helt oplagt. Jeg lavede en god portion i aftes - uden chili, som jeg desværre ikke kan tåle, men smagen var alligevel himmelsk. Har valgt at putte på fryseposer i portionsstørrelse, og vil nu nyde at hente i fryseren, når jeg skal bruge tomatsovsen.
    Tak for input!

    SvarSlet
  3. Tak for opskriften!
    Jeg studser over holdbarheden.. altså du skruer låget på og så i køleskabet pakket ind i film ? Du må meget gerne skære det helt ud i pap forden mig 🙈😉

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet